woensdag 22 april 2015

De kracht van intentie


Maart en april zijn vaak drukke maanden. We hebben besloten om dit jaar geen kinderfeestje te organiseren voor de verjaardag van onze zoon. Dit jaar vieren we het alleen in intieme kring. Dit besluit voelt goed en brengt rust.

Toch knaagt er af en toe iets bij mij…. Zouden we toch niet…? Misschien kunnen we…? En als we nu eens een springkasteel huren, gewoon in de tuin…? Maar we hadden besloten om het dit jaar niet te doen… We hebben andere prioriteiten. En we houden ervan de dingen met al onze aandacht te doen…. En dat kan niet dit jaar. En het organiseren van een kinderfeestje voelt als een andere beweging, dan de beweging die we nu maken.

Onze zoon accepteert dat het zo gaat. Ik weet ook, dat hij enorm genoten heeft vorig jaar van alle aandacht en cadeautjes. Mijn intentie is helder: ik gun mijn zoon een feestje. Ik weet alleen niet hoe op dit moment. Verder laat ik het los. Meer tijd heb ik ook niet om er bij stil te staan.

Een aantal weken later is het schoolfeest. Tijdens het schoolfeest is er een ludieke actie. Je kan lootjes kopen en vervolgens bepaalde prijzen selecteren: activiteiten georganiseerd door het lerarenteam. Je kan o.a. kiezen voor: leraren/leraressen die een huiskamerconcert komen geven, een avondje pop-up cinema op school, een sportdag voor je kind en zijn/haar vrienden, het organiseren van een kinderfeestje thuis of op school.

Natuurlijk kies ik voor de optie: georganiseerd kinderfeestje op school.

Groot is onze verbazing als we dit ook daadwerkelijk winnen die middag.

Meteen daarna heb ik het gevoel: "dit is the power of intention”.

Wat later zet ik wat dingen op een rijtje:
Zo werkt het dus: er was geen enkel verlangen en er was ook geen enkele weerstand tegen de afwezigheid van …. Er was acceptatie: dit jaar andere prioriteiten en geen kinderfeestje in deze periode. Er was echter wel een intentie om mijn zoon een plezier te doen en blij te maken. En verder had ik het overgelaten aan het universum...

Verder was het ook niet zo belangrijk, er was geen groot verlangen mee gemoeid. M.a.w. het was geen zaak van leven of dood. Er was geen sprake van emoties en in een energieveld met weinig emotionele turbulenties kan zich ook makkelijker iets manifesteren.

Achteraf kan ik zeggen: er was geen sprake van een wonder. En het was ook geen toeval. Het resultaat klopte met de intentie.

Met dit eenvoudige voorbeeld werd heel zichtbaar voor mij hoe de wet van intentie werkt….
Ik heb veel meer voorbeelden hiervan realiseer ik me ineens haarscherp, zoals de ontmoeting met mijn partner. En deuren die op miraculeuze wijze opengaan, daar waar er eerst geen deuren waren, gewoon met een duidelijke intentie...

“Be realistic, expect a miracle”. Inderdaad. (mijn favoriete quote van Osho)

Marianne

PS. In al onze programma's, of het nu het seminar is of het biografiepracticum/biografisch coachingstraject is, neemt intentioneel leven een belangrijke plaats in. Het is een vermogen dat je kunt ontwikkelen en een vaardigheid die je kunt aanleren.

Het kinderfeest op school was een groot succes. Het werd georganiseeerd door twee leerkrachten. Onze zoon heeft genoten, net als alle andere kinderen van de klas. De zon scheen volop. "Dit vond ik echt de leukste dag van het jaar", was zijn reactie na afloop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten